28. huhtikuuta 2012

Viimeinen villapipo ja pari muuta lakkia

Tämä lakkikolmikko on jo odotellut tovin kuvaamista. Villapipo on jo käynyt tarpeettomaksi kun kelit alkaa olla sen verran lämpöiset ettei villapipoa enää tartte. Keväisemmät solmulakit on mun ystäväni ompelemat.

Perus neliöpipo virkatulla tähtikoristuksella. Tähden reunaan virkkasin heijastinlankaa. Isommat lapsetkin tilasivat samanlaisella idealla olevat pipot. Taidan niiden kimppuun kyllä käydä vasta syksyllä. Ei kesällä malta villapipoja kutoa. :-D
Lottikselle kudoinkin saman tyylisen pipon aiemmin. Siitä täällä lisää. Tähän Hemmiksen pipoon valikoin enemmän sinistä ja vihreää kun Lottiksella oli enemmän tuota vaaleanpunaista.
Lankana Novitan Wool, pipossa silmukoita tasan 100 ja puikot 3,5. Ohje tuon tähden virkkaamiseen löytyy täältä.

Hemmiksen solmupipo. Hemmis sai lahjaksi viime syksynä tällaisen. Siitä täällä lisää. Tietysti se jäi talven aikana pieneksi ja halusin samanlaisen isomman. Niinpä tilasin ystävältäni samanlaisen mutta isommassa koossa. Tykkään niin kovasti tuosta mallista. Suojaa hyvin niskaa ja korvia ja on niin söpö noine solmuineen. Päällinen helikopterijoustista ja vuorena raitatrikoo.

Lottiksellekin saman ystävän tekemä solmulakki. Lottis tykkää kissoista, niinpä sellaisen kuva piti saada myös lakkiin. Tämä on velouria ja tässä on reilu käänne niin että korvien kohdalla kangas on kaksinkerroin. Lottis tykkää tästä kovasti eikä juuri muita lakkeja haluakaan nyt pitää.
Jos joku ihastui näihin lakkeihin niin niitä ystäväni tekee tilauksesta.  Täältä löytyy hänen pienimuotoinen kauppansa. :-)

Villapipo Hemmiksellä. Sai olla nopee kuvatessa kun pipo meinas heti lähteä päästä. Tässä näkyy tuo tähti mainiosti.

Vähän toisesesta kulmasta vielä.
Asian vieresta, meillä on tänään ollut niin lämmin päivä että ulkona uskalsi olla ilman ulkovaatteita. Nämäkin kuvat on napattu ulkokuistilla ihan vain sisävaatteissa. Lunta toki on pihalla vielä vaikka kuinka...

Hemmiksen solmulakki. Tää on niin söpöinen.

Ihana hymy. :-)
Hyvin suojaa lakki päätä.

Lottiksen kissalakki. Toi kissa tuossa lakissa on kyllä kiva nappisilmineen.

Sivusta näyttää tältä.

27. huhtikuuta 2012

Konepäivittelyä

 Mun tämänhetkinen konekolmikko. Toivottavasti myös suht pysyvä. Nyt ei pitäis olla tarvetta vaihtaa ihan vähään aikaan.
Vaihteeksi postaus mun koneista kun tässä suht lyhyen ajan sisään mulle on rantautunut uus saumuri ja ompelukone. Saumuria oon katellu jo kauemman aikaa mutta ompelukoneen ostin vaikken ollut just aatellutkaan kun tuli just SE kone vähän käytettynä vastaan.

Saumuri on tuorein tulokas. Se on nyt asustanut mulla pari viikkoa. Mullahan on ollut käytössä sukulaisen parikymmentä vuotta vanha Bernette for Bernina Funlock 007D, vallan toimiva peli. Käytin lainakoneen huollossa ennen palauttamista omistajalleen ja sielläkin sanoivat ettei koneessa mitään vikaa ole ja ovat kuulema hyvin haluttua tavaraa myös käytettynä. Ainoo vika siinä oli ettei se ollut mun oma. :-) 
Berninan halusin itsellenikin ja jo pitemmän aikaa katsastelin sopivaa mallia. Kattelin ensin halvempaa mallia mutta päädyin lopulta malliin Bernina 1150mda. Satuin löytämään Sewing Worldista Englannista koneen sata puntaa normihintaa halvemmalla ja päädyin ostamaan sen. Kyseessä oli Demonstration model eli ilmeiseti näytillä ollut kappale joka myytiin halvemmalla. Kone pelittää oikein mainiosti ja tuo silppuastia tuossa edessä on aivan loistava keksintö. Langoituskin on helppoa ja kone kulkee paksumpienkin kohtien yli vaivatta. Hyvä peli siis.

Ompelukone jota mun ei alunperin pitänyt ostaa on Pfaffin Smarter C1100 Pro. Tätä konetta kuolasin kun ihmiset sitä facen Ompeluelämää-ryhmässä kilvan kehuivat. Ajattelin kuitenkin etten nyt olisi konetta hommaamassa vaan ehkä vaihtaisin entisen koneeni Pfaff select 3.0 sellaiseen malliin jossa olisi myös paininjalan puristuksen säätö. Se kun on ainoa ominaisuus jota olen tuossa vanhassa koneessani kaivannut. 
No... Tilaisuus tekee varkaan, eikun ostajan. :-D Tämä kone tuli myyntiin facen Kangashamstereissa ja heti iskin siihen silmäni. Hyvin vähän käytetyksi mainittu kone jolla oli kyllä aika kova hintapyynti. Kyselin koneen perään ja tein lopulta tarjouksen. Ehdin jo luovuttaa ja ajatella etten konetta ostakaan kun sain vastatarjouksen myyjältä joka miellytti  molempiä. Niinpä kone muutti meille. Myyjä ei kyllä yhtään liiotellut koneen melkein uudenveroisuutta. Loppujen lopuksi tein mielestäni oikein hyvät kaupat vaikka kyllä vähän jännitti tehdä yksityisen henkilön kanssa kauppaa suuresta summasta. Sain koneen kuitenkin postiennakolla eli ainakin varmasti sain koneen ennen kuin mun piti maksaa.
Koneessa ihanaa on tuo polvinostin. Se  on siis tuo rautatanko joka lähtee tuosta kyljestä ja koukkaa alas.Olen jo koukuttunut siihen ja polvi käy saumuroidessakin jotta paininjalka nousis. :-) Automaattilangoitinkin on kätevä. Se muuten löytyy myös tuosta saumurista. En ole osannut sellaista kaivata mutta onpas kyllä kätevä. 
Mun entinen Pfaffi oli mekaaninen kone joten digitaalisen koneen käyttö oli mulle uutta opeteltavaa. Alkuun sai päätä raapia että miten koneen saa edes suoraa ompelemaan mutta kyllä me nyt ollaan tultu jo tutuiksi. Ihan hullua että koneella voi ommella jopa ihan ilman poljintakin. :-D
Paljon on varmasti vielä opeteltavaa kun koristeompeleitakaan en vielä kovin paljoa ole käyttänyt. Aika mahtavasti tässä onkin ompeleita. Pitäis vaan osata käyttää niitä. On ompeleissa sellaisia oikein hyödyllisiäkin, parsintaommel ja napinläpiä vaikka millä mitalla, tietty automaattisia yksivaiheisia sellaisia. Helpottui napinläpien teko huomattavasti. Kirjaimiakin löytyy kahdenlaisia. Vois nimikoida noita vaatteita suht kätevästi.

Samrterissa on aika tehokkaat valot kuten kuvasta näkee. Valintanäyttö  näkyy tuossa oikealla ja sen alla on sitten nappuloita joista valinnan tehdään. Ne valintanapit näkyy kyllä paremin tuossa ylemmässä kuvassa.

Kolmantena on sitten tämä peitetikkikone Janome Coverpro 1000cpx. Tämänhän ostin alkuvuodesta. Tämänkin kanssa on saanut harjoitella mutta nyt yhteiselo sujuu jo enimmäkseen ongelmitta. Pitää vain malttaa tehdä koeajo aina ennen ompelua että säädöt on varmasti kohdallaan ja katsoa että paininjalan puristus on sopivalla. Varsinkin kaitaleenkääntäjää käytettäessä. Tämäkin kone on kelpo peli enkä antais enää pois. :-)
Jospa näillä koneilla nyt sitten pärjäis hyvin pitkälle tulevaisuuteen. En ainakaan millään keksi mitä sellaista vielä voisin tarvita mitä ei näissä koneissa olisi. Ehkä ne teollisuuskoneet olis sitten se seuraava askel. Taitaapa olla että se on vielä kaukana. :-)

24. huhtikuuta 2012

Paitoja ittelle

Pari paitaa ittelle on tullut ommeltua. Lisäksi tilasin ihanan imetyspaidan. Esittelen senkin tässä vaikkei se oma tekele olekaan. Menköön vaikka mainoksesta, on niin ihana paita. :-D

Ihan vaan hihaton trikoopaita ilman kaavoja ja saumurilla surautettu kasaan. Mallia katsoin yhdestä omasta topista ja leikkasin suunnilleen samanlaisen. Koko taitaa olla noin 42. Kangas oikein hyvälaatuista Kestovaippakaupan ruskeapohjaista pilvitrikoota. Tätä jäi yli edellisen postauksen tilausompeluista. Vieläkin sitä jäi. Kolme metriä silloin tilasin ja tarkoituksella reilusti, vieläkin on reilu pala jäljellä.


Hihansuut ja pääntie huoliteltu trikoosuikaleella. 
Kuvaushetkellä oli aika märkää ja läntit kuvassa on vettä... Kuvausalustakin (eli lumihanki) alkaa olla aika suttuisessa kunnossa myös. Pitää varmaan alkaa kuvaamaan jonkin kivan kankaan päällä.


Helmassa on reilu käänne. Tämäkin saumurilla surautettu ja Tikbumsan Sanilta sain tämän idean kun näin hänen paidassaan tällaisen helman. Paidan helma on siis leikattu ylipitkäksi ja sitten käännetty helmasta kaksinkerroin paidan oikealle puolelle niin että kangas on kolminkerroin ja saumurilla ommeltu se kiinni. Helppoa ja nopeaa. 

Pitkhihainen paita on joustofroteeta. Oravakangas Metsolan nettiysmystä ostettu tässä taannoin. Mustaa joustista hihat. Oravia jäi vielä pala että saan Hemmikselle haalarit vielä tästä kankaasta. Tykkään tästä kuosista kovasti vaikka tämä jakaa mielipiteet. Mulla tulee heti kuosista selvästi oravat mieleen, muistuu mieleen se pankin oravalogo, en nyt vaan muista mikäs pankki se olikaan...
Kaavana Ottobren naistenlehdestä 5/11 Everyday Scoop Neck koossa 42. On muuten hyvä peruskaava raglanhihaiselle paidalle. Kaavasta poiketen jätin tästä hiha- ja helmaresorit pois ja lisäsin vastaavasti pituutta. Kaula-aukkoa myös pienensin vähän koska se on mallissa aika reilu.
Olen muuten aiemminkin tehnyt paidan samalla kaavalla. Täältä löytyy ihan kaavan mukaan tehty paita.
Tämäkin paita on ommeltu kokonaan saumurilla. Kaitaleet hihansuissa ja pääntielä mustaa joustista. onnistui hyvin joustiksestakin, tuli vaan vähän kapeammat kuin olin ajatellut.
Helma toteutettu samalla tyylillä kuin hihattomassakin. Tässä vain käänne on kapeampi.

Sitten tilattu ihanuus. Kuvassa on kyllä ihan miten sattuu muttei se paidan ihanuutta vähennä. :-) Joustofroteinen Maitotyttö-imetyspaita matkasi meille asumaan. Väreinä ihanan retrot oliivi ja keltainen. Koristeena aplikoitu tähti rinnuksessa. 
Imetystä varmaankin vielä on pitkä pätkä edessä jos ei Hemmis yhtäkkiä ala lakkolemaan. Hemmishän on nyt reilut 9kk ja rintamaito maistuu edelleen mukavasti. Tarkoitus on antaa Hemmikselle rintaa niin kauan kuin tämä vaan haluaa ja mä veikkaan että reilusti toiselle vuodelle mennään ,ainakin jos isosiskoonsa on tullut.  Lottis söi rintaa vuoden ja 8kk. Kesäinen lyhythihainen imetyspaita oli siis tarpeen. Mullahan on jo yksi Maitotyttö-paita, täällä postauksen lopussa sovituskuva siitä. Kaikille imettäville äideille suosittelen kyllä näitä paitoja lämpimästi. :-)

Sovituskuvaa topista, tai hihattomasta, miten vaan. Aika napakka istuva malli. tykkään tyköistuvista vaatteista.

Oravapaita näyttä tältä. Tästä tuli minusta tosi kiva. Kivan pirteä kuosi ja mustat hihat rauhoittaa kokonaisuutta.

Hihat on tarkoitukselle reilun mittaiset. Tässä näkyy paremmin tuo hihansuukin ja sen kaitalehuolittelu.

Ja se ihana Maitotyttö. Tykkään! :-)

23. huhtikuuta 2012

Kakkua ja mekko

Meillä on vietetty molempien tyttöjen synttäreit viime viikolla. Niinpä pitkästä aikaa myös kakkupostausta. Lilli leipoi synttärelleen myös noita keksejä joissa helminauhana päällä valkoisia ja hopeisia sokerihelmiä. Lilli piti siis ystävilleen korusynttärit ja tarjoilu oli aiheen mukaista.

Lilli täytti ja koristeli itse myös kakun pursotuksia myöten. Päällä on karkkeja jotka on aseteltu kakun päälle ikään kuin korunauhoiksi. Sininen päällys on marsipaania. Kakun täytteenä on mansikoita ja rahka-kermaseosta.

Lottikselle tehtiin Timppa-kakku. Ystäväni vinkkasi näin toteutetusta kakusta ja se piti sitten toteuttaa. Päällä vaahtokarkkeja lampaan kroppana ja mustasta marsipanista Timpan pää. Tässä oli täytteenä mangorahkaa.

Lillille tein vielä mekon synttärijuhlien aattona. Kokeilin tätä uudesta Ottobresta (3/12)  löytynyttä Jungle Stripes-kaavaa. Kokona se suurin eli 170 johon vielä lisäsin muutaman sentin leveyttä. Meidän Lilli kun alkaa olla jo ihan aikuisen kokoinen ja koot alkaa loppumaan lasten kaavoista kesken.
Materiaalina turkoosi joustofrotee Metsolan nettiysmystä. Vaaleanpunainen sudenkorento lennähti koristukseksi taskuun silityskuvan muodossa.
Rypytystä on ja reilusti niin pääntiellä kuin hihansuissa.

Lilli uudessa mekossaan. Lilli tykkäsi tästä kovasti ja se jäi heti päälle. Menee kylmemmällä kelillä housujen kanssa ja kesällä mekkona.
Takaa näyttää tältä.

Sivulta tältä.

Lähikuvaa suenkorennosta. En ole ennen laittanut silityskuvaa joustofroteeseen, saas nähdä miten pysyy pesuissa.

17. huhtikuuta 2012

Tilauspilviä

Kerhotuttuni ihasteli Lottikselle ja Hemmikselle tekemiäni vaatteita ja kysyi minulta että tekisinkö hänen lapsilleen t-patoja ja pipoja. Minä myönnyin ja tässä tulos.

Kolme t-paitaa raglanhihoilla. Piirtelin itse kaavan näihin. Koot paidoissa 80, 128, ja 134/140.
Kankaana Kestovaippakaupan ruskeaa pilvitrikoota. Hyvälaatuista kangasta muuten. resotri taitaa olla Metsolasta.

Kanttaukset surautettu peitetikillä. Niskassa jopa kokomerkit lintunauhan kera. Omiin vaatteisiin ei tuu koko erkkejä laitettua. Pitäis kyllä. Huomattavasti helpompi on myöhemmin tarkistaa koot kun on merkki vaatteessa. :-D

Hihansuut myös kantattu peitetikillä. Helmassa Kettuliini.


Piponelikko. Näitä varten piirsin mylös oman kaavan. Pipot kaksinkertaista trikoota ja niissä on sauma vain takana.
Näistä tuli yksi pipo myös perheen äidille. Nauhallinen on perheen pienimmälle, noin puolitoistavuotiaalle, joka haluaa repiä kaikki lakit pois päästä.  :-)

Perheen koulukkaille pipoissa on erotuksena pätkät koristenauhaa. Pojalle on pääkallonauhaa ja tytölle maatuskaa. Erottavatpa koulukkaat itse piponsa.

Takasaumassa pipoissa Kettuliinit.

Mallasin omaan päähäni pilvipipoa. Pipon malli lörppä päältä mutta kuitenkin napakka. Tykkään kovasti itsekin.

Kuvat itse otettuja, siksi ei meinannut pipo osua keskelle. :-D

Tässä näkyy pipon malli ehkä parhaiten.

11. huhtikuuta 2012

Teepparia, kassia, bodyä, villahousuja....

Elikkäs kaikkea noita sekaisin sisältää tämänkertainen postaus. Ommeltu siis on monenlaista ja lisääkin edes pikkuisen kerrallaan miltei päivittäin. Kankaita onkin kertynyt sen verran (suorastaan laittoman iso kasa) että saisikin ompelukone hurista aika ahkerasti. :-o

Kolme t-paitaa. Kesä siis alkaa olla pikkuhiljaa mielessa. Sinisävyinen on oma kaavakokeilu Lottiksen käyttöön. Piirtelin siis itse raganhihaisen perusteepparin kaavan ja tämä on testipaita. Liikennemerkkipaita ja maatilapaita on ommeltu Sulo-paidan kaavalla (Ottobre 3/10) ja matkasivat kummipojalle synttärilahjaksi. Koko kaikissa näissä 104.
Liikennemerkkikangas Eilen-designiltä, maatilakangas ja hihojen raidat Liandlolta. Kukkapaidan etu-ja takakappaleen kangas kirpparilta löytynyt ja turkoosi trikoo Ikasyriltä. Resorit kaikkiin Kangastukusta.
Lahjapaitoihin laitoin vaalean turkoosit resorit ,jotka kuvasta huonosti erottuu, ja siniseen vaaleanpunaiset.

Pari kankaista ostoskassia piti myös hurauttaa kun miehen veljen vaimo kyseli tekisinkö hänellekin. No tietty tein ja rahan sijasta pyysin häntä kutomaan parit villavaippahousut vaihdossa kun kaikki villikset on melkein jääneet pieniksi. Hän sai parit ostoskassit ja minä (tai Hemmis) villahousuja. :-)
 Kassit kierrätyspuuvillaa. Kukkainen on vanhaa verhoa ja vihreä lakanaa.
Sisäpuolena punaisessa kassissa vahvaa pikkukukallista puuvillakangasta. Vihreässä kassissa lakanakangas myös sisällä. 

Tässä nämä vaihtarina tulleet villahousut. Langat oli omasta takaa, samoin ohje villiksiin. Muuta ei siis tarvittu kuin vain innostusta neuloa villikset. Kiitoksia R kutomisesta! :-)
Lankana näissä Reggae. Tosi mukavaa lankaa neuloa ja helpompaa käsitellä kuin hahtuva. Olen siis jo aiemmin neulonut tästä langasta. Ainakin nämä vihreät villikset on tästä langasta. Ohjeena Atziinan villavaippahousut koossa L.

Yksi body jälleen samalla koolla ja kaavalla kuin edellisetkin eli Bert-nappilistabody koossa 74. Kaava löytyy Ottobrestä 1/12. 
Kangas Ikasyriltä. Tässä kankaassa muuten seikkailevat samat tyypit kuin ylläolevassa maatilakankaassa. Kuosin on suunnitellut Pikkukiiski. Väri on ihanan pirtsakka keltainen ja resori aiheuttikin pääänvaivaa. Päädyin lopulta himpun verran hailakampaan keltaiseen ja nepeiksi laitoin tummanvihreät. Tämä on kyllä meillä kovin tykätty bodymalli mutta ehkä pitää kokeilla välillä erilaista mallia. Ainakin lyhythihaisia pitäisi kesäksi tehdä. Taidan muokata tästä kaavasta omanlaisen kaavan ilman tuota nappilistaa.

Testiteeppari Lottiksen päällä. Tästä tulikin tällainen taiteellinen kuva. :-)

Turkoosit hihat sopii hyvin kukkakuosiin. Sattui olemaan just saman väristä turkoosia kuin tuossa kukkakuosissa.

Villikset koekäytössä. Varsinkin nämä on aika ihanat. Oikeinkin sopivat ja hyvin istuvat villikset.

Takaa näyttää tältä. 

Juu ja tässä se body käytössä. Sopiva koko ja niin mukavan tyköistuva mun makuuni. Kanttauksen keltainen on vähän haljun värinen verrattuna pirtsakan keltaiseen pohjaväriin. Villiksien lahkeetkin kurkkii body alta.