30. toukokuuta 2012

Housuviisikko

Vihdoinkin sain aikaan tehdä lisää wannabe-meandi-housuja. Tein lahjaksi ystävän tytölle keväällä yhdet vakaana aikomuksena ommella näitä Hemmiksellekin. Vihdoin sain ommeltua. Ompelin samalla sille ystävän tyttärelle parit housut lisää. 

Nämä on olleet pientä viimeistelyä vaille jo hetken. Viimein sain saumuroinnit pääteltyä ja Kettuliinit ommeltua paikalleen. Näistä tuli kivoja ja Hemmiksellä oli jo päällä sydänpöksyt isompien sisaruksien kevätjuhlassa.
Muistinvirkistykseksi mainitsen että nämä housut on siis ommeltu kahdesta kappaleesta ja resoreista. Housuissa on siis etu ja takakappale haaremihousutyyliin. Simppeliä ja nopeaa.  Vyötäröresorin sisällä on kuminauha.

Nämä menee ystävän tyttärelle. Metsolan Blossom-velourin sain vaihtareilta, vaaleanpunainen joustofrotee on tilattu Lieblingsstuckeltä Itävallasta. Järkkäsin ekan (pienen) kimppatilauksen sinne tässä keväällä.

Lähikuva resoreista sillä mulla sattui olemaan näihin justiinsa väriltään oikeat resorit. Mangonkeltainen resori Hannan kankaasta, oikein kirkas, suorastaan silmiä särkevä, oranssi Kangastukusta.

Nämä housut jää meille asumaan. Vihreä sydänvelour Ikasyriltä, raidallinen joustis vanhaa Metsolan raitaa, poltettu oranssi joustis myöskin Lieblinsstuckeltä. Resorit taitaa olla Hannan kankaasta, paitsi tumma ruskee Metsolasta.
Näistä raitaisiin lisäsin taskut, oransseissa on sydänpeppu.

Siinäpä se sydänpeppu.

Taskut on eri tasossa.

Sydänpöksyt testissä. Yhden kuvan otin sisällä huonossa valossa ennen kuin hoksasin mennä ulos kuvaamaan. :-D

Takaapäin samat pökät. Kasvunvaraa on pitkien resoreiden ansiosta reilusti. Nämä menee vielä kauan resorit kaksinkerroin.

Sydänpeppu....

....sitten se karkas. :-D

Raitapöksyt. Tasku sivussa on reilun kokoinen.

Tässä näkyy kuinka nuo taskut on eri tasossa. Seisomiskuvaa en saanut enää millään näpättyä. 

Hemmis osaa jo laskeutua portaita. :-)


23. toukokuuta 2012

Ötököitä ja kallopäitä

Toinen postaus samalle päivää! Wow! :-D
Eli siis yöpukuja kaksin kappalein Lottikselle. Näille on ollutkin tarvetta jo hetken. Lottiksella on yksi kirpparilta aikoinaan löytynyt mustavalkoinen pääkallohaalari joka on ihan lemppari. Sen tilalle piti tehdä uusi isompi kallopäähaalari ja samalla tein toisenkin haalarin. Jospa sen vanhan saa nyt laittaa odottamaan Hemmiksen kasvamista. :-)
Kaava raglanhaalareihin on oma väköstys ja koko 104. Pikkasen olis voinut laittaa lahkeisiin lisää mittaa. Ovat nyt justiinsa sopivat. Malli on aika väljä ja ihan tarkoituksella kun yöpuvuiksi on tarkoitettu. Lahkeiden leveyttä epäilin aivan liian isoksi mutta ei ne sitten päällä näyttäneetkään yhtään liian leveiltä. Kuitenkin jos teen ihan päiväkäyttöön haalareita, taidan tehdä vähän tyköistuvamman mallin tästä muokaten.

Vihreä haalari on Ikasyrin salaisesta paketista tullutta vihreää leppisjerseytä. Tai oikeestaan mulla oli vaaleenpunaista ja vaihdoin sen tähän mieluisampaan vihreään toisen salaisen paketin saaneen kanssa. Resoreiksi valikoin pirteän pinkin. Se taitaa olla kotoisin Hannan kankaasta jos oikein muistan. Sopii kivasti limenvihreään.

Tämä pääkallointerlockin tilasin Saksasta Michas Stofeckelta. Sinne tehtiin täältä Oulun seudulta kimppa johon minäkin osallistuin. Tilasin sieltä toki paljon muutakin.... :-)
Resori on haalean vaaleanpunaista ja oli aika samaa sävyä kuin nuo kallopäät. Resori taisi olla Kangastukusta peräisin.

Tässä vielä lähikuvaa haalareiden etumuksesta. Edessä on nappilista joka päättyy haarapalaan. Kiinnityksenä näissä on kam-nepit. Mulla sattui olemaan aika hyvin väriltään pohjakankaan värisiä neppejä. Tässä kuvassa näkyy myös kuosit paremmin kuin noissa kauempaa otetuissa.

Lottis poseeras kallopäähaalarissa. Nykäisi tämän saunan jälkeen päälle. Tää oli selkeesti enemmän neidin mieleen kuin tuo toinen. Pikkasen tosiaan olis saanut olla mittaa lahkeissa enemmän. Hihat on aika sopivan mittaiset. No, on nää reilusti isommat kun se vanha haalari sentään. :-D

Takaa näyttää tältä. Sopivan väljä malli yöasuksi. Neiti itte halus poseerata tuollaisessa "lentoasennossa". :-)

Pääntie jäi ehkä hiukkasen liian isoksi vaikka laitoin reilun levyisen resorin. 
Irvistyksen myötä hyvää yötä!

Kissa vieköön!

Tää projekti potki päähän kunnolla. Vastusti mua ihan tosissaan. Sinnillä tein kuitenkin valmiiksi asti vaikka olis tehny mieli nakata roskikseen koko tekele. Joskus vaan tulee sellasia hetkiä ja projekteja jotka ei halua millään onnistua. Tää hihaton huppari oli tosiaan sellainen. Mietin jo etten bloggaa tätä edes ollenkaan mutta laitoin nyt kuitenkin.
Ja kun valituksen makuun päästiin niin kummastelen suuresti tätä omaa bloggauslaiskuuttani. Tämäkin työ on ollut valmiina jo lauantaista mutta ei sitä vaan saa blogattua. Mikä hiivatti se on oikein vienyt hohdon tästä hommasta. Koko kevät on ollut jotenkin vastentahtoista.... No jospa se tästä... Bloggaamista en halua lopettaa, tartten vaan nyt jonkun kipinän tähän hommaan että innostuisin uudestaan... Pitäiskö joku teemaviikko vaikka pykätä pystyyn?

Mutta joo, saa valitukset riittää ja itse asiaan. :-D
hihaton huppari Liandlon irvikissasta johon ihastuin heti nähtyäni tästä kuvan. Ajattelin silloin että Lilli tykkää mutta hänpä olikin ihan yök-fiiliksellä tähän kuosiin. No ei se mitään Lottis on kissafani ja tää uppos pieneen tyttöön täysillä. :-) Vuorina kangasvaihtareilta saatu vaaleenpunasävytteinen raitatrikoo, samaa myös taskuissa. Kanttauksen sattumalta oikean sävyinen resori on tilattu Kangastukusta ja kiinnityksenä on kam-nepit.
Kaavana uusimman OB:n Windy Days koossa 104 ja ilman muita krumeluureja kuin nuo taskut. Ohjeen mukaisessa hupparissa oli taskut takanakin ja koko vaate kasattu kahdesta kankaasta. Mä tein tällasen yksinkertaisemman.

Sisuskaluja näkyy tässä. Seurasin ohjetta orjallisesti ja nyt toi sivusauma ei oo piilossa. Mua vähän se häirittee. Ilman tuota saumaa olis käännettävä huppari.

Sitten se suurin syy tämän hupparin vastaan taisteluun. Noi taskut ja niiden päällitikkaukset. Toisen etukappaleen jousuin tekemään kahteen kertaan kun ekaan tuli purkaessa reikä. Yritin ensin peitetikillä ommella nuo kaaret muttei siitä mitään tullut. Yritin säätää konetta vaikka kuinka mutten saanut hyppytikkeja loppumaan. Lopulta luovutin ja otin ompelukoneen kehiin.
No ei sekään mennyt putkeen. Ajattelin laittaa jotain koristeommelta tuohon tikkaukseen  mutta mokoma kone ei sitäkään suostunut tekemään kerralla. Se jäi jumittamaan aina välillä ja joutui kiroilemaan ja purkamaan taas. Toisen taskun sain tikattua kiroilun säestämänä  kokonaan tuolla koristetikillä mutta toisen kohdalla meni sitten hermot (kun olin ensin saanut etukappaleeseen reiän ja leikannut uuden) ja vedin vaan suoralla tuon tikkauksen loppuun. Tikkauksen yläreunassa siis pätkä tähtitikkausta ja loput suoraa. Ei ehkä esteettinen mutta toimiva. :-(
Osaako joku sanoa mikä tuossa kaksinkertaisen trikoon tikkaamisessa oikein mätti? Onko jollain vinkkiä jolla sen saa hallintaan. Koitin säätää paininjalan puristustakin molemmista koneista muttei se tuntunut auttavan.

Toinen tasku jossa tuo ommel tappelun jälkeen kuitenkin on tuota tähtiommelta. Taskunsuun tikkauksen tein peitetikillä. Noi on kivat taskut vaikka vastustivatkin viimosen päälle. :-)

Sovittelua. Onneksi Lottis tykkää kissa hupparistaan. Nyt onkin ollut sopivat kelit tällaiselle hihattomalle kun on jo lämmin mutta jotain lisävaatetta kuitenkin tarttee. Ehkä vois tehdä toisenkin mutta vasta kun verenpaine on tämän työn tekemisestä vähän laskenut. :-D
Tein helmasta vähän pidemmän kuin ohjeessa mutta silti olis saanut olla vaikka vieläkin pidempi. Aina nää OB:n yläosat on lyhyitä, tai sitten mä vaan tykkään vähän ylipitkästä tyylistä. :-)

Huppu on aika sopivan kokoinen.

Takana ei tosiaan mitään ekstraa. Olis ne taskut sielläkin voineet olla ihan hauskat.

Taskun testausta.

Jos joku jaksoi loppuun asti mun negatiivissävytteisen postauksen lukea niin tässä loppukevennys. Mun hassu kesäkukkaistutus. Tarvitaan rikkinäiset kumpparit (nämä kokoa 42), kiviä kengän kärkeen täytteeksi, vähän multaa ja kasvi per kumppari. Hauska kukkaistutus. Mies jo manasi että hyvät kumpparit laitto kukille. Ovat siis oikeesti reikäiset.... :-D

15. toukokuuta 2012

Hubbareita

Murun uusi leijonaneulos oli pakkosaada-kangas. Nimenomaan oranssina, sitä kun on saatavilla myös vihreällä pohjalla. Mulla oli Lottikselle jemmassa Murun Vink-neulosta joka sai sitten lähtöpassit Kangashamstereihin ja teinkin molemmille pienille tästä ihanasta Leosta hupparit. Saavat nyt sitten samistella. :-)
Huput on vuorattu Sampsukasta tilatulla raitatrikoolla. Muru-kankaat löydät täältä. Olin kerrankin fiksu ja ostin kankaaseen sopivan resorinkin samalla. On varmasti oikean sävyistä ruskeaa. :-)

Lottiksen huppari on muunnos Hilda-tunikasta. Kuuluu kyllä mun suosikkikaavoihin. Samalla kaavalla tein edellisenkin leijonaisen hupparin. Se peruskaava eli Hilda sekä Tilda-tunika löytyy Ottobrestä 6/07.
Hihansuut kanttasin peitetikillä. Samoin tuon etureunan ja hupun reunan. Justiinsa sain yhtenäisellä kaitaleella koko etureunan.

Huppu on vuoritettu trikoolla. Ompelin huppukappaleet kerralla kiinni pääntielle. Sai siistin hupun myös sisäpuolelle kun lopuksi ompeli tuon kaitaleen. Kiinnityksenä on kam-nepit. Sattuivat nekin aika lailla justiinsa oikeaa sävyä.

Hemmiksen hupparissa samat kankaat ja nepparit kuin Lottiksellakin. Raitatrikoo vain on kelta-vihreää. Tästä olis voinut tehdä himpun pidemmän vaikka pidensinkin helma vähän. Kaava tähän on uusimmasta Ottobrestä, Panda-huppari koossa 80.

Tässävielä lähikuvaa Hemmiksen hupusta. Jänä muuten miten eri värisiä on eri kuvat. Kännykkäkuvauksen haittapuolia kait...

Hemmis hupparissaan. Pelkät sukkahousut jalassa. Sattuivat muuten olemaan just oikeeta sävyä hupparin vuorin vihreään. :-D
Hihat sopivan reilut. Kasvunvaraa on muttei niin paljon että hihansuut olis tiellä.

Huppu päässä. Ihana hiippa.

Huppu on aika sopivan kokoinen. Suloinen pikkumies. :-)

Lottis hupparissaan. Kissa nimeltä Kattinen assistenttina.
Hihat Lottikselle pikkasen reilut mutta pysyvät tuossa ranteessa.

Lottiksellakin hiippahuppu. Sen muokkasin alkuperäiseen kaavaan.
Näistä tuli tosi kivat. Äiti tykkää ja tais lapsetkin. Hemmiksestä nyt ei osaa sanoa mutta Lottis ainakin halusi pitää hupparia ja leikki olevansa leijona. :-)


14. toukokuuta 2012

Kevyttä kevättakkia

Tää onkin ollut pitkä projekti. Syksyllä jo ostin kankaat, ompelinkin päälliosan ja sitten jäi takin teko hautumaan. Totesin silloin tekeleen rinnanympärykseltään pikkuisen liian pieneksi ja annoin olla koko takin. Nyt ei enää rinnuksista takki kirraa. Taisi olla maidon pakkautumista silloin syksyllä sen verran. :-D
Kaava Ottobren naistenlehdestä 5/11, Soft & Lightweight-takki koossa 42.  Lehdessä malli näytti hauskalta ja halusin kokeilla ommella sen. Ihan kaavan ja ohjeen mukaan ompelin, paitsi että kun sain takin valmiiksi, totesin hihat ärsyttävän lyhyiksi. Niinpä hihansuut piti purkaa ja lisätä niihin vähän pituutta. Samassa lehdessä on myös villakangastakin ohje Sitäkin varten mulla on tuolla sinapinkeltaista villakangasta. Taidan kuitenkin jättää syksymmälle sen ompelun. Ei tässä kesää vasten viitti villakangastakkia ommella. :-)
Päälliskankaana ihan tuulen (ja muistaakseni vähän vedenkin) pitävää kangasta, hiukkasen kahisevaa sellaista. Vuorina on puuvillapopliinia. Huomasin muuten että vuorikangas kuultaa vähän läpi päällikankaasta. Sopivassa valossa se erottuu. Kankaat on Hanhelista, vetskarit sun muut Nappikikasta.

Helmassa on nauhakuja. Nauhassa päät on tuota kaitaletta ja  keskiosa on kuminauhaa.

Huppua kiertää myös nauha. Huppu on melko reilun kokoinen.

Hihansuut. Tuossa ompeleen kohdalla on sauma josta jatkoin hihaa. Suoristin hihan päällikankaan ja liitin siihen päällikangasta sopivan suikaleen. Ompelin jatkopalan ensin vuoriin kiinni, sitten tikkasin oikealle kohdalle kuminauhan ja lopuksi tikkasin oikealta puolelta hihaa jatkopalan kiinni. Aika siististi sain jatkon tehtyä vaikka itse sanonkin. :-D

Taskut on suuret ja niissä on tuollaiset hassut läpät. Mulla tulee noista mieleen Batman. :-D
Sopii hyvin pipot sun muut taskuihin. Kulkee lompakko ja kännykkäkin helposti mukana.

Sisäpuolelta näyttää tältä.

Kiinityksenä vetoketju. Lisäksi takissa on kolme isoa käsinommeltua nepparia. Oli muuten ärsyttävää ommella nuo niin ettei oikealle puolelle tullut ommelta.

Takki vielä takaapäin.

Sitten sovituskuvia. Helmassa on reilusti tilaa. Ensin tuntui että liiankin reilusti. Tuntui että takki jää törröttämään ihan hassusti. Nyt kun näistä kuvista katsoo niin eihän tuo hassummalta näytä. Takin malli on muuten sellainen että menee varmasti myös raskaustakkina. Yläosa takissa istuu hyvin mutta halkioiden ansiosta alaosassa on paljon tilaa.

Taskut on kivat ja reilut.

Takaa näyttää tältä. Noi reilut laskokset antaa takille kivaa ilmettä.

Huppu päässä. Hupussa on kyllä reilusti tilaa. Onneks siinä on toi nauha niin saa kiristettyä tarpeen mukaan sopivaksi.

Jatketut hihat tulee nyt kivasti melkein rystysiin. En tiiä onko mulla apinakädet kun hihat oli tosiaan ihan liian lyhyet. Ylettivät just ranteeseen ja jos ajattelee että pitää ojennella käsiä tai vaikka ajaa pyörällä niin ihan liian lyhyet hihat oli. Nyt ei heti jää hihat lyhkäsiksi vaikka joutuisikin ojentelemaan. Pitää vaan muistaa toi hihajuttu kun tekee sen toisen takin ja lisätä hihan mittaan suosiolla lisää mittaa.